30 Eylül 2016 Cuma

OKULUN İLK GÜNÜ

Merhabalar!

Eylül ayının sonunda ekim ayının başlarındayız. Bazılarımızın okulu yeni açıldı, bazılarımızın açılacak. Haydi o zaman okulun o belki de en heyecanli gününü konuşalım. İLK GÜN.

İlkler her zaman güzeldir bunu hepimiz biliyoruz kızlar. Heyacanlıdır , umut doludur. Yepyeni bir sayfa açmak için güzel bir fırsattır. Hepimizin bir sonraki okul senesine dair birçok hayali olmuştur. Bu sene derslerimi sıkı tutacağım, bu sene daha bakımlı ve güzel olacağım, her sabah saçımı yapacağım, bir sürü arkadaş edinip gezip tozacağım... Kısacası her şey mükemmel olacak hayalleriyle başlarız her seneye. Hayatımızı güzelleştirmek  bunu istediğimiz her gün elimizdedir aslında. Yine de bir şeylere yeni baştan başlarken çabalamak insana umut verir. Bu yüzden ilk günler her zaman için önemlidir, önemsenir. Ben de sizlerle ilk gün kombinimi paylasmak istedim. Belki sizin için güzel bir ufuk olur.

Öncelikle ilk gün için daha önce denemediğiniz abartılı ya da sizin her zamanki tarzınızdan farklı şeyler tercih etmemenizi tavsiye ediyorum. Onun yerine kendinizi içinde en rahat en kendiniz gibi hissettiğiniz kıyafetlerinizi giyin. Makyajınızı normalden biraz daha fazla yapabilirsiniz. Ama ayarını tutturun. Düğüne mi gelmiş bu derler, hepimiz diyoruz, diyeceğiz.


        



Ben ilk gün için bir eskici dükkanından bulduğum çok çok sevdiğim ve kendime yakıştırdığım bir momjean seçtim. Momjeanlerin olmazsa olmazı bir basic tişört ve kombinime uygun olduğunu düşündüğüm uçları kilim desenli (hatta direk kilimli) şalımı tercih ettim. Vee benim güzel sarı çantam ve sarı çoraplarım. #sarıisthenewblack degil de ne arkadaşlar!
Tabi bazılarınız için sarı çorap çok radikal gelebilir. Çorap olmadan bu kombini yapmayı deneyebilirsiniz. İlk gününüzün ve her gününüzün sarı gibi güzel geçmesi dileğiyle. İnşallah bütün hayallerinizin gerçekleştiği güpgüzel bir seneniz olur. Sonraki yazılarda görüşmek üzere. Şimdilik hoşçakalın.

xoxo

Büşra

11 Eylül 2016 Pazar

BAYRAM ÖNERISI:2 /TULUM

Yeniden merhabalarr!!
Öncelikle herkese her anını gülerek ve sevdikleriyle geçireceği güzel bir bayram diliyorum🙏🏻 Benim için bayram demek memleket demek bu yüzden bugünde hem tatlı olacağını düşündüğüm hem de rahat olan kot tulumumu tercih ettim💁🏻 İçine de yine bu renk kotlarla ve tulum konseptiyle en çok yakıştırdığım beyaz bir tşört giydim.




İstersem bir askısını indirerek kullanıyorum bence böyle daha bir havalı duruyor😁




Ya da boynuma yine ayakkabılarımın lilasıyla uyumlu bir fularla giyiyorum🎀




 Benim bayram kombinim tam bir öğrenci işi gayet rahat tatlı ve ucuz parçalardan oluşuyor umarım beğenirsiniz 💐

Sıla

BAYRAM ÖNERİSİ:1 / ŞİLE BEZİ ELBİSE

Yarın bayram!

Sabah erkenden kalkıp ailecek kahvaltı edip eşi dostu ziyaret etme gönüldaşlık etme günü. Her bayram ayrı güzel kokar burnuma. Özellikle çocukluğumdan kalma olanlar. Nerde o eski bayramlar sızlanmasını es gecmekle beraber, en güzel kokulu bayramlarımın çocukluğumdakiler olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim. Gerçi çocukluktaki her şey en güzel değil midir?

Gelgelelim şile bezine. Giydiğim an kendimi eski bi kutuphanenin tozlu raflari arasinda veyahut kıyıda köşede kalmış tenha bir sahafta hissettiğim güzelim kumaş parçasına. Bayrama çok yakıştırdım ben onu. Otantik biraz da nostaljik tavrı beni her zaman kendine çekmiştir. Bu bayram da olduğu gibi. Rahat, hafif, ucuz ve sağlıklı doğal bir giysi oluşu da cabası. 
   



Benim bayram cicilerim bunlardı. Hadi herkes içimizi kıpır edicek şeyler seçsin bayram için. Öpülecek çok el, okşanacak çok baş var. Hatta bir şiir bile var:

"Nerde o eski bayramlar
Nerede o şiir gözlü kızlar 
Hani şiirlerde geçerlerdi 
Bazende eski bir türkü nakaratında "

İşte burda!

Herkese şeker tadında değil ağzı yüzü şekere bulanmış bir çocuk tadında bayramlar.

Büşre


4 Eylül 2016 Pazar

BAŞLARKEN






Herkese ilk defa ve kucak dolusu Merhaba!
Bizim için yepyeni ve oldukça heyecanlı olan bir serüvene atılmış bulunduk. Hayat bir şekilde bir yerlerden kendi kendine akıp giderken bizim için önemli olan şeyleri yok olmaktan kurtarmak istedik. Sizi anılarımıza, tecrübelerimize, kahkahalarımıza, ilklerimize, heplerimize, hiçlerimize şahit kılmak istedik. Sayfamıza satırlar çizdik ve bunları sizler için gevezelik ederek dolduralım dedik. Tam da bu noktada olmaktan çok mutlu olduk. İleriye baktığımızda perdenin ardından gözümüze ilişenlerle yerimizde duramaz olduk. Hayallerimiz vardı. Ve şimdi atılan bu ilk adımla gerçek oldu bile. Bunlara bizimle beraber tanıklık etmek isterseniz hayatınıza bizi kabul ederseniz sevincimizi artırmış olursunuz. 

Günlerinizi sokakta sek sek oynayan bir çocuğun neşesiyle geçirmeniz dileğiyle. Gelecek günlerimizde görüşmek üzere.


Sıla & Büşre
.