11 Aralık 2016 Pazar

NOTE LONG WEARING LIPGLOSS

İyakşamlarr!!

 Kıpır kıpır içim. Ya sizin? Geceleri şenleniyor yine sanki buralar. Ya da ben artık tam bir gece kuşuna döndüğüm için gündüzki eğlenceyi kaçırıyorum. Olsun. Gülüşlerinizden bana biraz ayırırsınız bence akşam için. Hani gündüz gelen misafire yapılanlardan evin gerikalanına ayırmak gibi. Bilirsiniz. Anneler böyledir. 

Şimdii, gündüzden kalan kekleri ılık sütüm eşliğinde yerken size bu sıralar severek kullandığım bir ruju paylaşacağım. Note markasının Long Wearing Lipgloss'larından 19 numarası.




 Rengi dudağa çok yakışan bir kahve tonunda. Kiremit kahve değil. Daha çok morumsu bir kahve. Kış aylarında mat rujlarıma kısa süreli aşık özleten vedalar yapmam gerektiğinden bu tip dudağı kurutmayan nemli tutan ürünlere yöneldim. Bu ürünü de rengine vurulup almaya karar verdim ve sonrasında çok memnun kaldım.


Açıkçası gloss tecrübem fazla yoktur. Dudağımı yapış yapış hissettireceklerini düşünüp pek yanaşmamıştım. Ama o iş hiç öyle değilmiş. İlk sürüş esnasında yapışkan bir yapısı var ama sürdükten kısa bir süre sonra bu normal hatta beni memnun eden bir ıslaklığa dönüyor. Hatta biraz daha uzun bir zaman sonra dudak tarafından bi ölçüde emilip kendini daha az hissettiriyor ve daha doğal bir duruş kazanıyor.



 Verdiği hafif renk benim için yeterli. Kalıcılığı ise tabi ki mat rujlar kadar fazla değil. Ama kendiliğinden havaya karışan cinsten de değil. O da kıvamında. Her şey kıvamında bir gloss. Kulak memesi kıvamında. Rengi de kakaolu kurabiye rengi. (Ve bu kız biraz obur galiba. Yeryüzünde başka benzetecek şey yokmuş gibi sürekli gıda ve türevlerini tercih ediyor. Olsun. Gün içinde glossunu tazelemeyi pek sevmiş belli. Bir şeyler yesin ki bahanesi olsun.) Şimdi sanki sizin iç sesinizmiş gibi kendime veda edeyim. Görüşmek üzere kurabiye renkli glosslu obur kız. Tekrar buralarda buluşuruz. Kendine çok iyi bak.



Obur kız Büşre;
-Bütün iyilikli düşünceleriniz dönsün dolaşsın yine sizi bulsun. Güzel günler görelim. Bunun için dua edeceğim.

4 Kasım 2016 Cuma

MAYBELLINE AFFINITONE CONCEALER

Ayy iyi akşamlarrr Nasılsınız? 

Ben çok iyi değilim malesef aşırı aşırı yoğun bir hafta geçirdim ve geçirmeye de devam ediyorum💁🏻 Bu kadar koşuşturmacanın arasında buraya bir şeyler yazmak o kadar iyi geliyor ki ☺ Çok kişi değiliz belki ama okuyanlara da iyi geliyordur umarım 🐣 Şimdi gelelim ürüne..




 Maybelline markasına ait Affinitone Concealer bendeki numarası 02 Natural. İndirim zamanı testerın yapısını beğendiğim için almıştım sanki hiç kapatıcım yokmuş gibi🙈



Fotoğraftada gördüğünüz gibi göz altlarınızı gerçekten sağlıklı gösterecek bir aydınlık veriyor.Bence en güzel özelliği kesinlikle bu ne çok ışıltılı ne de kalıp gibi durmuyor.



Ruj başlığına benzeyen aplikatörü likit ürünün sürümünü kolaylaştırıyor.Yapısı oldukça hafif ve bu tarz küçük süngerlerle uygulandığında oldukça iyi sonuç veriyor.Fakat malesef çizgilere dolma yapıyor yine de internette okuduğum yorumlardaki gibi aşırı derecede çizgilerimi belirginleştirdiğini gözlemlemedim😑Benim gözaltlarımda morluk yok yapısı da damarlı değil günlük kullanımda pek bi kapatma işlemine gerek duymuyorum o yüzden kapatıcılığı benim için yeterli ama daha yüksek bir kapatıcılık isteyenleri hayal kırıklığına uğratabilir😬Bir daha alırmıyım bence almam ama bitirene kadar kullanırım vazgeçilmez bir ürünüm değil ama denemeye değerdi🍭Ben indirimden 16 tl gibi bir fiyata almıştım normal fiyatı ise 26 tl.Aranızda kullananlar varsa yorumlarınızı bekliyorum kızlar ☺💕

-Sıla

2 Kasım 2016 Çarşamba

OKSIZINC ÇİNKO OKSİT KREM

Şikayetçiyim hakim bey! 
Gecenin bu saatinde hamsi gibi kokuyosun diye evin her odasından kovulmama sebep olan bu kremden değil, acımasızca kovanlardan şikayetçiyim. Ama çok da haksız sayılmazlar. Zira firma balik yağı işini abartmış kremin içine direk hamsi extratı veyahut ezmesi koymuş olabilir. Bu nasıl bir kokudur. Çok çılgın bir karadenizli değilseniz bu kokudan keyif almanız zor.(karadenizliyim fakat o kadar çılgın değil) 



Fakat bu krem öyle bir krem ki o kokuya katlanıyorsunuz. Cildimin kötüleştiğini hissettiğim zamanlarda burnumu tıkayıp bütün yüzüme sürüyorum. Sabaha kadar cildimi pamuk gibi yapıyor. Dokunmalara doyamıyorum sonra. Tabi ki esas oyuncu, esas adam balık yağı değil. Adamımız çinko oksit. Daha önce başka çinko kremler de kullandım ve onlardan da oldukça memnun kaldım. Cildin bağışıklığını güçlendirdiği söyleniyor. Bende bıraktığı etkiye bakarak bunun yanlış olmadığını söyleyebilirim. Küçük pütürlere sivilcelere ve özellikle kızarıklara karşı tüm gücüyle savaşıyor ve her seferinde o kazaniyor. Sabaha mat ve tek renk porselen bir yüzle uyanıyorum. Mat bir etki bırakmasından anlayacağınız üzere cildi kurutan bir ürün. Diğer çinko kremlere kıyasla içinde balık yağı olduğu için daha az kurutuyor fakat yine de kuru ciltliler önlemlerini alsınlar. Eğer kuru ciltliyseniz kullanmadan önce cildinize iyi gelen bir nemlendirici kullanmanızı tavsiye ediyorum. 

Son olarak da bildiğim kadarıyla kremin balık yağsız olanı da var. Hatta ben onu alıyorum zannederek bunu almıştım. Şimdilik bu balık kokusu bana komik geldiği için kullanmaya tahammül ediyor olabilirim. Ama ilerde güldürmemeye baslarsa balıksız olanına geçmeyi düşünüyorum. Sizlere de onu tavsiye edebilirim. Veyahut başka markaların çinko oksit kremlerini tercih edebilirsiniz. Hepsi hemen hemen aynı etkiyi verecektir.Bu kremle ilgili benim söyleyeceklerim bu kadardı. Şimdi sessizce odama gidip balık kokarak güzelleşecegim. Sabaha da bir deniz kızı olarak uyanacağım. Hepinizi bu çılgın maceraya atılmaya davet ediyorum. Umarım siz de kullanırken keyif alır ve sonuçlarından memnun kalırsınız. Lütfen yorumlarınızı ve deneyimlerinizi benimle paylaşmayı unutmayın. Sonraki yazılarda buluşmak üzere. Kendinize Çok iyi bakın. Veyahut bırakın hamsili kremler baksın.

-Büşre.

31 Ekim 2016 Pazartesi

MAYBELLINE COLOR SENSATIONAL 755 TOASTED BROWN

Merhabalar 💫

Umarım herkes iyidir. Sağlam bir pazartesi atlattım kendi adıma. Şimdi sizlerle güzel şeylerden bahsedip gevezelik edebilirim. Maybelline markasının color sensational ruj serisinden bu çok sevdiğim ruju paylaşmak istedim sizlerle. Bu rujları birçok kişiden duydum. Genel manada beğenilen bir ürün olduğunu gördüm ve sonrasında denemek istedim. Serinin bu kadar bilinmesinin en önemli nedeni kesinlikle renk seçeneğinin çok fazla olması. Çılgınlarca renk üretmişler. Ararsanız istediğiniz her tonu bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Benim seçtiğim renk 755 numaralı Toasted Brown rengi. Kahve tonlarında rujları kendime yakıştırıyor, bu yüzden daha çok tercih ediyorum. İçinde hafif pembelik olan bu renk de o sevdiğim kahve tonlarının arasına girebildi.

             

Rujların yapısına gelecek olursak. Mat yapıda değiller. Parlak bitişliler fakat asla simli değiller. Dudağınıza yerinde bir nem verip kurumasını engelliyor. Fakat çok kalıcı olduğu söylenemez. Bir şeyler yeyip içtiğinizde silinecektir. Gün içinde birkaç kez tazelemeniz gerekebilir.


Rujların akrilik kapakları ve metalik gri gövdelerinin de sade ve estetik olduğunu söylemek yanlış olmaz herhalde. Kokuları ise apayrı bir konu. Çok sevimli kokuyorlar. Başka türlü tamımlayamadım. Tatlı ama şekerli olmayan hoş bir koku. Koku konusunda çok çok hassas değilseniz rahatsız olacağınızı düşünmüyorum. Umarım siz de dener ve benim kadar seversiniz. Deneyimlerinizi benimle paylaşmayı unutmayın lütfen. Sonralarda yine gelmek üzere simdilik gidiyorum buralardan. Tekrar görüşmek üzere. Kendinize çok çok iyi bakın.

-Büşre

30 Ekim 2016 Pazar

RİVAL DE LOOP YOUNG - XXL ROSE FAR PALETİ

Selamlar!

Bir türlü başına oturup sizlere anlatamadığım bir ürünle geldim bugün. Bakalım başladığım gibi sonunu getirebilecek miyim. Zorla güzellik olmuyor anacım. Anlaşamıyoruz biz bu paletle. Size hep sevdiğim şeylerden bahsetmemem gerektiğini bildiğimden gururumu koltuğumun altına sıkıştırıp küsülü olduğum bu paleti size anlatacağım.


Öncelikle bu paleti beğenenlerin çok olduğunu biliyorum hatta olumsuz bir yorumla karşılaşmadım diyebilirim. Ben de tabi şaka bir yana nefret etmedim ama onlar kadar da sevmedim. Sebebi veya sebepleri de şöyle ; palet belli ki urban decay naked 3 paletine benzetilerek tasarlanmış. Hatta birçok kişi bu yüzden bu paleti muadil göstermiş. Evet renkler çok çok benzer fakat bunun dışında muadil olabilecek bir özelliği yok paletin. Farların özellikle mat olanların homojen dağılmaması (swatchlarında da görebilirsiniz), ışıltılı olanların ise simlerinin normalden biraz daha büyük olması paleti benim için kullanışsız kılıyor.


Bunun dışında pigmentasyonları çok kötü sayılmaz ama kötü. Kalıcılık konusunda da problem yaşayabilirsiniz zira kalmıyor.



Yine de dediğim gibi çok çok berbat bir palet değil. Makyaja yeni başlayanlar veya gözlerine günlük olarak hafif ışıltılı bir renk katmak isteyenler için uygun fiyatlı bir kaçamak olabilir. Çok sık günlük makyajında far kullanan birisi olmadığım için paleti elime pek almıyorum. Sadece mat kahve rengiyle kaşlarımı dolduruyorum ve bu konuda rengin çok işime yaradığını söyleyebilirim. Bir de en baştaki ışıltılı beyaz rengi eğer açık ten rengine sahipseniz aydınlatıcı olarak kullanmayı deneyebilirsiniz.


 İki yaşındaki erkek kardeşim büyük bir haylazlık yapıp arabalarının üzerlerini bu farlarla boyamaya çalışırken şahsıma yakalandı. Onun tecrübelerinden faydalanmak isterseniz ona sorularınız olursa kendisine iletebilirim. Büyük bir yaramazlıkla cevaplayacaktır. Ve onu özledim. Kardeşerinizi çok sevin. Kardeşiniz yoksa onların yerine koyduğunuz ve o boşluğu çok güzel bir biçimde dolduran diğer kardeşlerinizi sevin. Bunu bir kamu spotuna dönüştürmeden küçük adamımla arabacılık oynamak üzere aranızdan ayrılıyorum. Şimşek Mcqueen için vereceğim çetin bir savaş var. Kendinize iyi bakın. Sonraki yazılarda görüşmek üzere. Hoşçakalın.

-Büşre








29 Ekim 2016 Cumartesi

GOLDEN ROSE MAT KALEM RUJLAR




Selam herkes!
Umarım güzel bir gün geçirmişsinizdir. Şimdi evlerimizde koltuğa yayılıp rahatlama zamanı. Birazcik tembellik etmek bizim de hakkımız diye düşünüyor ve bu minik blog yazısını yavaşça buraya bırakıyorum.



Sizlere Golden Rose markasının bu sene çıkardığı mat kalem rujlardan bahsedeceğim. Ben bu tombik kalemleri günlük olarak severek kullanıyorum. Sürümünün kolay olması ve ortanın üstü kalıcılığı benim için yeterli. Zaten bu iki özelliğe sahip bir ruju beğenmemek için bir sebebim olamazdı herhalde. Bir de fiyatlarının 8 tl olması gibi bir durum söz konusu. Şimdi bu rujları sevmesin de taşa mı dönsün bu kız?😻


 



Bendeki renkleri 10 ve 19 numaraya sahip pembe tonlu renkler. Daha önce yine Golden Rose markasinin mat velvet serisinden 16 numaralı rujunu kullanmış ve memnun kalmıştım. Yapıları o rujlara çok benziyor. Her mat ruj da olduğu gibi bu rujlar da biraz olsun kurutuyor fakat kullandığım mat rujlar içerisinde minimum kurutma etkisine sahip rujlardan bir tanesi diyebilirim. Altına çok ıslak yapıda olmayan bir dudak balmıyla kullanırsanız bu problemi çözebilirsiniz diye düşünüyorum. Islak yapıda olan, nem verme işini abartan balmların üstüne ruj sürmek hele bi de mat ruj sürmek eziyet kızlar. Ruj rengini versin diye sekiz tur dönersiniz dudağınızı sonra. Demedi demeyin. Sizleri seviyorum. Şimdilik hoşçakalın. Güpgüzel rüyalar görüp yepyeni bir hayata uyanacağınız bir akşam olsun bu akşam. Bunların rujlarla ne alakası var diyebilirsiniz. Haklısınız. Yine de ara sıra birbirimizin hayal çemberine güzel şeyler fısıldamak fena olmaz sanki.💫

-Büşre

KOLAY HİNT KINASI

Yenidenn merhabalarr kızlarr 👻

Evet 6 tlye hint kınamızı evde canımız istediğinde kendimiz yapıyoruz 🙈 Kınayı biz yapmıyoruz tabiki ama en azından istediğimiz yere istediğimiz zaman evden çıkmadan üstelik küçük bir masrafla yapabiliyoruz 🌺Annemin girdiğimiz boncukçuda kasa kenarındaki kınaları tesadüfen farketmesiyle kınamın bir tüpünü sadece 5 tlye aldım ve 1 tlye de resimdeki gördüğünüz A4 boyutundaki yağlı kağıt üstünde bir çok farklı desenin olduğu stickerlardan 2 tane aldım.



İnstagram sayfalarında çokca hint kınası sayfalarını görüyoruz benim aldığım kına orda gördüğümüz konik tüplerden farklı ve genelde o kınaların tüplerinin fiyatları 25tlden başlıyor.Stickerların kağıdını ya da tanesini ise 5 tlye satıyorlar.Kınaları bilemem ama aynı desenleri kesinlikle çok daha pahalıya satıyorlar 🙄
Ama kalıcılığı kesinlikle fiyatına göre çok çok yüksek💁🏻Genelde pazar gecesi yapıyorum ve erken kurusun diye saç kurutma makinesiyle iyice kurutuyorum ki bir yere bulaşmasın diye sonra o gece hiç yıkamadan yatıyorum. Ertesi sabah yüzümü yıkarken ellerimi de yıkıyorum ve birazcık rengi akıyor ama o aktığı rengi yaklaşık 2-3 gün güzel bir şekilde elimde kalıyor.




Gören arkadaşlarımın çok dikkatini çekiyor nerdeyse haftada bir yaptığım için 'Sıla bunu nasıl yapıyorsun? Zor olmuyor mu?' gibi sorularla karşılaşıyorum desenleri benim yaptığımı düşünüyorlar halbuki yapıştırıp üstündeki boşlukları kınayla doldurup 5 dakika kadar bekletip stickerı dikkatli bir şekilde kaldırıyorum sadece😊
Ankarada olanlar için kınayı aldığım yeri tarif edebilirim ama bu kınayı başka nerden bulabileceğinizi bilmiyorum 😬 Belki daha farklı fiyatlara bulduğunuz kınalarla siz de yapabilirsiniz💕Haftaya siyah rengiyle de bir deneme yapıp sizlerle paylaşacağım🤗

Sevgiler💕






25 Ekim 2016 Salı

İKİ FARKLI PEELING

Merhabalar!
Hadi bugün biraz bakım ürünlerinden söz edelim. Peeling konuşalım. Makyajın özellikle fondotenin yüzde güzel ve pürüzsüz durması için olmazsa olmaz bir şey var o da peeling. Açıkçası bakım olayını kendimde tam oturtabilmiş değilim. Maskeler nemlendiriciler vs vs tembelliğim sebebiyle duzenli kullanıma geçiremediğim şeyler. Fakat yaklaşık 3 senedir düzenli olarak banyo sırasında veya banyo sonrasında kullandığım ve faydasını çokça gördüğüm 2 adet peelingim var. Size kısaca bunlardan bahsetmek istiyorum




1. DIADERMINE ARINDIRICI PEELING

Benim diadermine markasına ait kullandığım ilk ürünü bu peelingti. Daha sonra yüz temizleme jellerini deneme fırsatı bulmustum fakat onları bu peeling kadar sevmedim. Bahsettiğim peeling içinde beyaz çay ve ginseng özü bulunan bir peeling. İçindeki deniz kumu tanecikleriyle yüzü hafifçe ölü deriden arındırması ve bunu yaparken de cildi tahriş etmemesi benim en sevdiğim özelliği oldu. Kuru ciltler biraz kurutma sorunuyla karşılaşabilir. Fakat sonrasında nemlendirici sürerek bu sorunu giderebilirler. Onun dışında hassas ciltlilerin bile cok bastırmadan uyguladıkları takdirde seveceklerini düşünüyorum.


2. YVES ROCHER KAYISILI PEELING

Bu mini mini minicik peeling benim bir çok kişiden duyduğum ve herkesin memnun kaldığı bir peelingti. Ben de güzel yorumlara güvenip denedim ve o günden beri bittikçe tekrar alıyorum. İçinde cok küçük boyutlu olmayan ama yüzü rahatsız da etmeyen sert tanecikler var. Bunlarin kayısı çekirdeği olduğunu tahmin etmek zor olmaz herhalde 😁 Bu peelingi sevmemin sebebi yıkadıktan sonra cildde bıraktığı nem hissi. Asla yüzü kurutmuyor. Ama yağlı da hissettirmiyor. Genelde nem vaadinde bulunan cilt ürünleri bende ağırlık yapar ve sanki yuzumu yıkamamışım gibi hissettirir. Fakat bu ürün öyle degil. Verdiği nem cildimde kendinden varmış gibi bir his bırakıyor. Bunu çok sevdim. Ve tıpkı diğer bahsettiğim peeling gibi cildi tahriş etmiyor. Boyutunun çok küçük olduğuna bakmayın. Küçük bir miktar bütün yüzünüze yetebildiği için hemen bitmiyor.

Benim sevdiğim ve kullandığım 2 peeling bunlardı. Siz de kendi kullandığınız ve memnun kaldığınız ürünleri benimle paylaşırsanız deneyimlemeyi çok isterim. Kendinize çok iyi bakın. Hoşçakalın


-Büşre

22 Ekim 2016 Cumartesi

NOTE BB KREM

Merhabalar hanımlar

Bugün size nerdeyse her gün kullandığım ten ürünümü göstermek istiyorum.Öncelikle renk olarak 3 seçeneğimiz var ben çok koyu tenli olduğum için deneyerek 03 numarasını tercih ettim.Kendim çok beğendim için anneme de 01 numarasını aldık.03 numara pembe alt tonlu ve ilk sürüldüğünde koyu duran ama gittikçe yüzünüze oturan bi renk,01 ise daha sarı alt tonlu.Kalıcılık olarak kesinlikle kullandığım en iyi bb krem , sabah sürüyorum ve mat bir pudrayla sabitlediğim zaman akşama kadar iyi bir sonuç elde ediyorum.




Sabahları acelem varsa ki genelde hep acelem oluyor 😁elimle sürmeyi tercih ediyorum nemlendirici krem gibi kolay dağılan bir yapıya sahip.Kapatıcılık ortanın üstünde yüzümdeki lekeleri ve renk eşitsizliklerini gerçekten çok iyi kapatıyor.Bitişi ise ne mat ne parlak çok ortada yüze bir ışıltı veriyor ve daha canlı gösteriyor.Sadece iki tane beğenmediğim yönü var.Birincisi yağlı bir cilde sahibim ve gün içinde t bölgemde parlamalar meydana geliyor fakat ben bunu her bb kremde ve fondötende yaşadığım için bir eksiklik olarak görmüyorum mat bir pudra ve iki fırça hareketiyle bu sorunu çözüyorum.İkincisi ise diğer ten ürünlerine göre ele ve kıyafate fazla bulaştığını düşünüyorum aslında sürdüğüm yere hemen tutunan ve tüm gün yüzümde duran bir yapısı var ama sürdüğüm zaman ellerimi ve kıyafetlerimi uzak tutmaya çalışıyorum belki bir makyaj sabitleme ürünü bunu çözer ama henüz denemeye fırsatım olmadı.İndirimsiz fiyatı 22 tl civarıydı ama ben indirimden 16 tlye aldım kesinlikle iki fiyatı da hakettiğini düşünüyorum. Sevgiler 💕
-Sıla

2 Ekim 2016 Pazar

OKULUN İLK GÜNÜ / 2


Kara sevda kara sevda dedikleri daha ne olabilir ki? Malumunuz bu ara çok duyar olduk bu şarkıyı 😄 Dolayısıyla benim okulun ilk günü kombinime bu griler siyahlar olarak yansıdı. E biraz matem havası da yok değil ne kadar arkadaşlarını seven birisi olsam da okuldan malesef pek haz etmiyorum ☺


Aslında pek benim tarzımı yansıtmasa da arada bir böyle farklılıklar yapmak bana iyi geliyor niyeyse bu sene okulun ilk günü bi farklı olmak istedim.



Hem spor hem de deri ceket ve güneş gözlüğüyle pek bi havalı oldu sanki😎



 Fakat saçlarımda kendimi tutamayıp yine bir yerlerden pırıltılı ve süslü bişeyler gösterdim 😋 Bir gün önceden balık sırtı ördüğüm saçlarımı gündüz açıp tepeden bir topuz yaptım ve bunu altın rengi saç bandıyla tamamladım. Umarım beğenmişsinizdir yazımı okuduğunuz için teşekkürler.

Sıla

30 Eylül 2016 Cuma

OKULUN İLK GÜNÜ

Merhabalar!

Eylül ayının sonunda ekim ayının başlarındayız. Bazılarımızın okulu yeni açıldı, bazılarımızın açılacak. Haydi o zaman okulun o belki de en heyecanli gününü konuşalım. İLK GÜN.

İlkler her zaman güzeldir bunu hepimiz biliyoruz kızlar. Heyacanlıdır , umut doludur. Yepyeni bir sayfa açmak için güzel bir fırsattır. Hepimizin bir sonraki okul senesine dair birçok hayali olmuştur. Bu sene derslerimi sıkı tutacağım, bu sene daha bakımlı ve güzel olacağım, her sabah saçımı yapacağım, bir sürü arkadaş edinip gezip tozacağım... Kısacası her şey mükemmel olacak hayalleriyle başlarız her seneye. Hayatımızı güzelleştirmek  bunu istediğimiz her gün elimizdedir aslında. Yine de bir şeylere yeni baştan başlarken çabalamak insana umut verir. Bu yüzden ilk günler her zaman için önemlidir, önemsenir. Ben de sizlerle ilk gün kombinimi paylasmak istedim. Belki sizin için güzel bir ufuk olur.

Öncelikle ilk gün için daha önce denemediğiniz abartılı ya da sizin her zamanki tarzınızdan farklı şeyler tercih etmemenizi tavsiye ediyorum. Onun yerine kendinizi içinde en rahat en kendiniz gibi hissettiğiniz kıyafetlerinizi giyin. Makyajınızı normalden biraz daha fazla yapabilirsiniz. Ama ayarını tutturun. Düğüne mi gelmiş bu derler, hepimiz diyoruz, diyeceğiz.


        



Ben ilk gün için bir eskici dükkanından bulduğum çok çok sevdiğim ve kendime yakıştırdığım bir momjean seçtim. Momjeanlerin olmazsa olmazı bir basic tişört ve kombinime uygun olduğunu düşündüğüm uçları kilim desenli (hatta direk kilimli) şalımı tercih ettim. Vee benim güzel sarı çantam ve sarı çoraplarım. #sarıisthenewblack degil de ne arkadaşlar!
Tabi bazılarınız için sarı çorap çok radikal gelebilir. Çorap olmadan bu kombini yapmayı deneyebilirsiniz. İlk gününüzün ve her gününüzün sarı gibi güzel geçmesi dileğiyle. İnşallah bütün hayallerinizin gerçekleştiği güpgüzel bir seneniz olur. Sonraki yazılarda görüşmek üzere. Şimdilik hoşçakalın.

xoxo

Büşra

11 Eylül 2016 Pazar

BAYRAM ÖNERISI:2 /TULUM

Yeniden merhabalarr!!
Öncelikle herkese her anını gülerek ve sevdikleriyle geçireceği güzel bir bayram diliyorum🙏🏻 Benim için bayram demek memleket demek bu yüzden bugünde hem tatlı olacağını düşündüğüm hem de rahat olan kot tulumumu tercih ettim💁🏻 İçine de yine bu renk kotlarla ve tulum konseptiyle en çok yakıştırdığım beyaz bir tşört giydim.




İstersem bir askısını indirerek kullanıyorum bence böyle daha bir havalı duruyor😁




Ya da boynuma yine ayakkabılarımın lilasıyla uyumlu bir fularla giyiyorum🎀




 Benim bayram kombinim tam bir öğrenci işi gayet rahat tatlı ve ucuz parçalardan oluşuyor umarım beğenirsiniz 💐

Sıla

BAYRAM ÖNERİSİ:1 / ŞİLE BEZİ ELBİSE

Yarın bayram!

Sabah erkenden kalkıp ailecek kahvaltı edip eşi dostu ziyaret etme gönüldaşlık etme günü. Her bayram ayrı güzel kokar burnuma. Özellikle çocukluğumdan kalma olanlar. Nerde o eski bayramlar sızlanmasını es gecmekle beraber, en güzel kokulu bayramlarımın çocukluğumdakiler olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim. Gerçi çocukluktaki her şey en güzel değil midir?

Gelgelelim şile bezine. Giydiğim an kendimi eski bi kutuphanenin tozlu raflari arasinda veyahut kıyıda köşede kalmış tenha bir sahafta hissettiğim güzelim kumaş parçasına. Bayrama çok yakıştırdım ben onu. Otantik biraz da nostaljik tavrı beni her zaman kendine çekmiştir. Bu bayram da olduğu gibi. Rahat, hafif, ucuz ve sağlıklı doğal bir giysi oluşu da cabası. 
   



Benim bayram cicilerim bunlardı. Hadi herkes içimizi kıpır edicek şeyler seçsin bayram için. Öpülecek çok el, okşanacak çok baş var. Hatta bir şiir bile var:

"Nerde o eski bayramlar
Nerede o şiir gözlü kızlar 
Hani şiirlerde geçerlerdi 
Bazende eski bir türkü nakaratında "

İşte burda!

Herkese şeker tadında değil ağzı yüzü şekere bulanmış bir çocuk tadında bayramlar.

Büşre


4 Eylül 2016 Pazar

BAŞLARKEN






Herkese ilk defa ve kucak dolusu Merhaba!
Bizim için yepyeni ve oldukça heyecanlı olan bir serüvene atılmış bulunduk. Hayat bir şekilde bir yerlerden kendi kendine akıp giderken bizim için önemli olan şeyleri yok olmaktan kurtarmak istedik. Sizi anılarımıza, tecrübelerimize, kahkahalarımıza, ilklerimize, heplerimize, hiçlerimize şahit kılmak istedik. Sayfamıza satırlar çizdik ve bunları sizler için gevezelik ederek dolduralım dedik. Tam da bu noktada olmaktan çok mutlu olduk. İleriye baktığımızda perdenin ardından gözümüze ilişenlerle yerimizde duramaz olduk. Hayallerimiz vardı. Ve şimdi atılan bu ilk adımla gerçek oldu bile. Bunlara bizimle beraber tanıklık etmek isterseniz hayatınıza bizi kabul ederseniz sevincimizi artırmış olursunuz. 

Günlerinizi sokakta sek sek oynayan bir çocuğun neşesiyle geçirmeniz dileğiyle. Gelecek günlerimizde görüşmek üzere.


Sıla & Büşre
.